Velkommen til dit livs sensommer

– om kunsten at blive ældre og skabe mening og glæde

Inspirationsbog til sensommerlivet.

Et kærligt skub i ryggen og et venskabeligt klap på skulderen, der kan give livsmod, styrke og tro på, at vi ældre kan så meget mere og er så meget mere værd for omgivelserne, end vi måske lige selv går og tror.

En hjælp til at få det allerbedste ud af livet, efter at vi er gået på pension.

Kan med stor fordel læses både før, under og efter pensionering.


Anette Ravn

Indehaver af firmaet ”Kunsten at leve” med kurser og workshops med bl.a. mennesker, som ønsker at forlade arbejdslivet. Bruger uddannelserne som kunstterapeut, NLP coach, meditationslærer, MBSR-mindfulnesslærer, naturterapeut og yogalærer.

Uddannet lærer i 1982. Indtil 2019 arbejdet som folkeskolelærer: dansk- og fransklærer. AKT-vejleder (adfærd, kontakt, trivsel), praktikvejleder samt tillidsmand.


Gitte Syvsten:

“Du har formået på en læsevenlig og glidende måde at berøre en masse tanker, jeg både går med, og som spirer, jo ældre jeg bliver. Sådan tror jeg mange læsere vil ha’ det bagefter.
Jeg ser det som et kampskrift – en kalden til både indre og ydre opvågning. Vær’ den du er, og vis de, stå ved dig selv. Tag ansvar for dig selv i samspillet med andre.
Kærlighed og selvkærlighed.
Jeg vil ikke kloge mig mere, men blot sige dig tak for at have samlet og gennemarbejdet temaerne på smukkeste vis”.

Køb bogen til dig selv eller giv den som en personlig gave.


Eksempler på emner:

“Sensommerens afgrøder”

“Fra pedel til rebel – eller det stille oprør”.

“Glansbilledet børnebørn”

“Og er der ligefrem et sexliv?

“Old Lives Matter”.

“Når kroppen ældes”.

“Noget om livskraft”.

“Ih, hvor har jeg travlt”.

…og meget mere…


Sådan bestiller du bogen:

Send en mail på info@anetteravn.dk med følgende oplysninger:

Ønsker du, at bogen bliver personligt signeret, så anfør det venligst i din bestillingsmail + følgende oplysninger:

  • Fornavn/efternavn
  • Vejnavn/postnummer
  • Mobilnummer
  • Ved forsendelse sender du kr. 299,- på MobilePay 5703FD eller overfører på bank til 9070 2070693286 – skriv “mailadresse i kommentarfeltet”.
  • Ved afhentning sender du kr. 249,- MobilePay 5703FD eller overfører på bank til 9070 2070693286 – skriv “mailadresse i kommentarfeltet”. Jeg sender SMS med afhentningsadresse (Skørping), når bogen er klar til afhentning.
  • Ønsker du, at bogen bliver personligt signeret, så anfør det venligst i din bestillingsmail.

Ønsker du at bogen skal pakkes ind som gave, så anfør det venligst i din bestillingsmail.

Er du det mindste i tvivl om noget som helst, så er du meget velkommen til at skrive til mig på info@anetteravn.dk eller ringe/sende SMS på 51 22 20 81.

Flere boganmeldelser:

Se anmeldelse fra BOGSYN her.” Jeg er helt oppe at køre. Du rammer så mange ting som egentlig kører oppe i mit hoved. Spændende læsestof. Kan klart anbefale den til andre.”
– Jane Gammelholm


“Kender du nogen, som skal til at gå på pension eller overvejer at gøre det – så kan jeg anbefale en lille, fin bog med titlen “Velkommen til dit livs sensommer – om kunsten at blive ældre og skabe mening og glæde”.
Jeg synes, Anettes bog er så fin, fordi den inspirerer til “det stille oprør” – at man i sit tredje livsafsnit får gjort alt det, man ikke nåede, eller det, man drømte om undervejs i livet. Det kan nogle gange kræve lidt indre og ydre oprydning – og Anettes bog lægger op til en så fin reflektion, mens man glider igennem de lette, overskuelige kapitler”.
– Gitte Jørgensen


“Begyndte på bogen i aftes. Må sige at den giver stof til eftertanke og mange gode input. Den vil blive læst mange gange”.
– Susanne Kallerman


Tusind tak for skønne timer i godt selskab med din kloge og inspirerende bog!“.
– Kirsten Dollerup


“En skøn bog, du har skrevet. Sikker på det er en bog, jeg vil vende tilbage til igen og igen i den kommende tid. Den kommer omkring mange emner der er gode at få lidt klarhed på, ikke mindst livsmål”
– Helle Linne Hansen


“Så er din bog slugt, mega relevant, rigtig godt skrevet – lige hvad jeg havde brug for – tak. Har allerede købt yderlige tre bøger og foræret væk til Sensommerkvinder”.
– Lene Didi


“Efter at ha’ læst Anettes skønne og underfundige bog med masser af gode betragtninger, humor og vid, så bliver tanker om MIT livs sensommer fyldt med glæde og varm forventning – det er helt nyt for mig – af hjertet tak Anette”.
– Janne Schmidt Nielsen – 54 år.


“Du sætter ord på mange af de tanker, der kommer, når man bliver “ældre”. Det hjælper til at forstå tankerne og vide, at man ikke er alene i denne verden”.
– Ole Bundgaard.


“Jeg sidder pt på Kreta og nyder at læse din bog. Den får mig til at vende livet på en anden måde i mit hovede, selv om jeg plejer at være positiv. Overvejer om jeg skallave en lille gruppe hjemme i ØH hvor vi kan drøfte de store spørgsmål og dermed hjælpe hinanden med at gøre sensommeren god for flere. Der er god karma om din bog Anette – se billedet og bemærk vinens navn”.

-Lene Kaldahl


“Jamen HOLD DA OP!!!..her sidder så jeg i mit livs sensommer og er kommet til side 87.. Den bog kan du da bare være så stolt at. TAK og så flot skrevet…”

– Trine Carlsen


Kære Anette

Jeg har nu med stor fornøjelse læst din bog “Velkommen til dit livs sensommer”.Jeg er lige gået på efterløn og jeg havde brug for refleksioner om livet, som det nu ser ud for mig.  Dine værdier og livsanskuelser ligget tæt op ad mine. Det har givet mig flere ord for min egne livsværdier og meget er blevet skrevet ned undervejs.  Så derfor – mange tak for din bog♥️

– Doris