Det handler om at finde ro

Det handler om at finde ro

Hvorfor i alverden skulle jeg nu også til at finde ro? Som om der ikke er så meget andet af tage sig til!

Meeeen lige så vel som vi træner vores muskler, kondi, styrke og krop, så er den mentale sundhed mindst lige så vigtig – og set fra mit perspektiv vigtigere.

Den er bare mere overset. Og det er ærgerligt.

Jeg kender ikke ret mange, der ikke i et eller andet omfang dyrker motion, ganske få har givet helt op på den front. Det er godt, for vi får det bedre af at træne. Dog er det af og til kun en stakket frist, for når vi ikke træner vores sind, så kan vores krop være nok så trænet. Sindet spiller os et puds og gør, at vi ikke har det så godt, som vi kunne have det.

Vi har tankemylder

Vi bekymrer os om det, der var og det, der skal komme

Vi kan ikke sove

Vi er angste og deprimerede

Vi kan ikke styre vores temperament

Vi er i dårligt humør og kede af det

Vi er ikke nærværende

Vi bliver kørt rundt i manegen af vores tanker

Vi ser ikke klart

Vi er urolige og i alarmberedskab

For vi træner ikke vores sind. Jeg kender ikke ret mange, der kontinuerligt og dagligt træner deres sind på samme måde som deres krop. Derfor kan vi kende os selv i alle eller flere af ovenstående sætninger.

Jeg vil på det varmeste anbefale at gå i gang. Der er rigtig mange måder at starte på, og når først vi har snuset til forskellige måder, skal vi vælge vores egen vej og møde op hver dag på hver vores måde finde ud af, hvordan vi vil træne vores sind, vores nærværsmuskel, vores bevidsthed. Vejene er mange, ligeså mange og forskellige som den fysiske træning.

Meeen det kræver, at vi tager det første lille bitte skridt og derefter bruger mindst 12 minutter hver dag. For det handler om at finde ro.

Mine bud til de første skridt er skovbad, grundkursus i meditation, naturmeditation, stillevandring med naturmeditationer, stille i skoven og fordybelsesdage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *